DAGBOK

DAGBOK

Vår i luften

DagbokSkapad av pirjo sön, april 09, 2017 12:25:38

Vår i luften
Solen har börjat värma .Med den vaknar naturen i liv igen.Eller lite korkat att säga vaknar i liv,för naturen lever sitt oavsett årstider.Det ser bara annorlunda ut.Har planerat lite att försöka komma till start på WT igen.Men denna gång känns inte lika lätsamt,sista starten gjorde vi med Troll i Stättared.Nisse kommer att sakna oss.Vi får leva med alla minnen ,som han givit oss.Men hoppas han är med oss ändå .Det blir tomt vid Trollas sida.

Har tränat lite mer focus på linjer ,åter stå att se vad damen har för dag när det är dags.Vi är nog lika Troll och jag,lite hormon på verkade och älskar när det är lugnt och samlat.Att komma till start är nog ändå ett tecken på ett litet ljus i tunnel.Vad resultat bli gör det samma.

Sedan får vi ser hur vänster varv ger för resultat.Vet bara att jag har det bästa hund med mig hem igen.För mig räcker det.Tack Malin att du finns i vårt liv.

fotsättning följer..........

Efter många Års tystnad

DagbokSkapad av pirjo tis, mars 28, 2017 14:24:59

Varit tyst många år ny officiellt ,Jorda varv komma jorda varv går.Livet slagit med sin fylla kraft mattan under fötterna.Finns frågor,men kommer inte nånsin få svar.Vill tacka mina närmaste att ni funnits just där,brevid och tagit imot när vingarna klipptes av.Tack Malin ,finns inte ord för mitt ödmjuka tacksamhet,du vet vad resan vill säga.Resan som började efter ett wt,alla stunder i ur och skyr.Värdens bästa Nils Karlsson ,alla drömmar som fick upplevas tillsammans.Team som va sammansvetsat .Men detta nya dröm att få uppleva en ny liten sjärna ,det tänder ett litet bräckligt ljus i mörker.

Vill tacka även Karin Friberg som varit och stöttat med ord från kyrkan "Det finns en ängel i mitt rum "Mötet började med din första flat.

Tack Antte att du kom direkt med blå-vita blommorna och funnits där.Våran resa börja med en sammanträffande och en hund dekal av just på en flat.

Tack Maria att va på plats,orkade stå vid sidan om mig,när jag tog imot kirstan i Ljungskile.Kiitos att du finns där ,Glömmer aldrig våra äventyr och skratt och gråt.

Tusen Tack Ulla Britt för allt du ställt upp för mig och hundarna.Vänskap som började många år sedan när denna tokiga tant slänge "tygpåsar " i skogen och skrämde livet av dig.

Kiitos min Danska vän Sanne för den fina stöd som du visat genom åren,den blå.vita blomman brevid kirstan i kyrkan.Tack

Tack Kristine för att du givit mig förtroande att förvalta mina goa svarta,som funnits där alldles intill och inte vikit från min sida,hur hårt stormen darrat ,Alldeles särskild min egen älskade Troll-unge som bara lutat sig mot mig och funnits där.Tack för stödet du visat.

"VÅRA LIV ÄR SOM SOLENS GÅNG,NÄR DET ÄR SOM MÖRKAST,FINNS DET ETT LÖFTE OM EN GRYNING"

Nytt År nya tider

DagbokSkapad av pirjo tor, januari 12, 2012 10:28:03

Två av finaste killar som finns,en kvar alltid i hjärtat ,Dallas som vi saknar så mycket , som lille-Lordi mannen fick ha brevid sig 7 månader,det säger att dom vi älskat mycket,kommer saknaden vara kvar resten av livet.Dessa 2 herrar har (hade)den goaste menaliteten som tänkas kan,inga tuffingar som vill eller behöver mäta sig med andra,tror att Dallas hann visa lite vägen till Lordi hur man beter sig,låter kanske lite nostalgist,men det är ju mina tankar jag skriver och livet i vardagen med hundarna.För mentalitet på våra flattar är ju A och O.

Nu visar Lordi vägen till Lady Trolla,för en Lady kan man lungt säga hon är.Tiden går fort från valp till ung dam.Vi har smått börjat med apportering träning med dummy och lite vilt.Trolla är helt spontan på upptaget.mjuk i munnen och farten överskrider 100 km i timsmileyFältet i Backamo har blivit det senaste månadernas andra hemmaplan.Snart kör vi igång även viltspåret,hoppas hon inte har 100 km i tim när vi går på spåret.

Lordi -mannen försöker vi ha lite bättre lydnad runt benen.felet ligger enbart hoss mig,förflyttningar mellan momenten tycker Lordi inte är så noga att gå nära,när det finns annat man lukta eller hälsa i hans närhet.Där har jag och Malin börjat ta våra pojkar bättre och mer konsikvet på träningar.Våra mål är rätt lika.bara igentligen att omgås i trivsamt sällskåp och ha trevlig med hundarna,hundar tycker nog likadant.Vi sikar inte på mount Everst toppen,heller klättrar vi tillsamman utan att blir anfådda till Norra fjället smiley

Vad har jag tänk då för detta året 2012..........Utställning i juniosklass för Troll naturligtvis,anlagsprov och ÖKL viltspår,WT kanske till hösten för henne,Lordi skall jag visa spårsamt i ÖLK,WT och jaktprov,viltspår i ÖKL och sedan kör vi lydnad för båda,Hur mycket av detta kommer att bli återstå att summera vid års slutet........Den viktigaste är vardagen tillsammans med båda och vara tillsammans med människor som har hjärtat på rätt ställe.Med åren har man lärt sig vad är viktigt,Dom falska kan gärna hålla ihop,men vem tar imot dom när det faller......................

Nu du Malin kör vi med Team-Lordi och Team-Turbo,sakta sa Snigel på uppförs backen vi hinner fram till slut.

Citat "Destå snabbare du springer fram,destå mindre ser du vilka du passerade på vägen,och missade hela livet ensam på vägen "

smileyPirjo

Svamptider,träning

DagbokSkapad av pirjo mån, september 05, 2011 09:59:59

Sommaren har flytit förbi,första sommaren med Trolla .Vilken going hon är min lille Norska Troll unge,Söt som en socker bit,lung som en filpytta,simmar som en säl,bär saker som man skall,nyfiken till tusan,bryr sig inte om det smäller,slamrar,hissen rör sig,galler trappor är inget hindersmiley Men det bästa av allt är att hon är min,Lordis stora kärkek just nu.Lordi tar så väl hand om henne,det finns inga ord.

Lite apportering på skoj nivå,har vi försiktigt börjat med,att sitta still när Lordi hämtar från vatten,verkar falla naturligt.Igår bekantade vi med duva och en duva till.Intresset väcktes att snabbt ta den innan bästa kompis skulle hinna fram, lille Nisse är det roligaste kompisen att leka valplekar,det heter jaga varandra.NIsse är en going från kennel Mirax,som vi sägerMalin o jag att visst har vi BIV hundar.

Tränade även ett bra pass med Turbo,Lattjo i ett nytt skog,Vilken bra träning det blev med våra killar,Krvädes bra kondition och en del passivitets träning när en jobbade,Tack Malin för att du hade en hel flock med duvor med dig.

Förra veckan var vi på utställning i SSRK-Västras .Trolla sprang in med sina långa ben BIM placeringen.med mycket fin kritik.Hon är bara så fin.Men bästa va en positiv upplevelse med oss hem i ryggsäcken,hon visade sig med typiska flat attityd,glad,glad och glad.

Lordi-mannen fixade sin debut med det stora pojkarna super.Första gången ÖKL med trevlig kritik."Hane av utm.typ.gott huvud och uttryck.Lång hals.God kropp o benstomme.Tillräcklig vinklad fram o bak.God pälskvalite.Rör sig med goog drive "EXCELLENT .

Ha det Gött i svampskogen,här om dagen gick vi i fjället och trampade på vargspillning och rävskit.Gäller att ha ögon i nacken för vargen smyger bakom en,hoppas vi slipper träffa den.

smileypirjo

Sommar

DagbokSkapad av pirjo mån, juli 25, 2011 14:23:37

smileyTill publiken.Efter lång tids tystnad,här är vi igen.Tack Sanne för hjälpen.Vi får ser hur detta fungerar.Tyvärr har mina tidigare inlägg försvunnit för gott.Men nya blad skall skrivas.Men glömmas skall inte göras allt med Bella,Dallas,Texas.Allt som hänt på 3 senaste åren ,skulle jag göra om,ni som vet vad jag stridit mot falska,elaka,ego centriska människor.Står jag kvar tillsammans med alla som står brevid mig.Tack för all det stöd ni visat.Vi vet sanningen och kan se sin spegelbild med gott samvete,dom andra,ja,ved ser dom smileykanske.

Ny har lille-Trolla flyttat hem till oss.Bär det vackra namnet Walkup`s Moon Shadow .Lordi har växt till med sin kostym.han blev stor gutt ganska så fort.Men va fina dom är mot varandra.Lordi är som vår älskade Dallas va mot honom,när Lordi kom.Sådan tålamod han visar mot Trolla,vi ser Dallas anda i honom.och det glädjer oss,samtidigt som vi saknar Dallas så.Dessa två Hansen ungar är bara så ljuvliga.Tusen Tack Kristine att jag får förvalta dessa Norska troll ungar.smileyVi får ser vad framtiden har med sig,men hoppas ett långt hundliv.

Önskar mina vänner en fotsatt go sommar.Ta vara på stunder.livet är för väderfullt att kastas bort på fel energi källor.Gör er av med dom.

smileyPirjo

NYTT NYTT NYTT

DagbokSkapad av sanne sön, juli 24, 2011 14:33:44

Hej Pirjo,

Nu kan du igen skriva vad du vill om vad som hälst i din dagboksmiley. Hoppas att du gillar den..

Kram

S